MUŽ NAPADOL MANŽELSKÝ PÁR: Útočník sa vyhrážal aj zabitím

08.12.2023 Snina

Snina 7. decembra (TASR) - Polícia obvinila 44-ročného muža zo Sobraniec, fyzicky mal napadnúť manželský pár. Krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová informovala, že k incidentu došlo v utorok (5. 12.) podvečer v jednom z bytov na Vihorlatskej ulici v Snine.

"Sobrančan vošiel do bytu a začal slovne napádať tam žijúcich 63-ročných manželov. Došlo aj na fyzické ataky. Muža udieral a kopal, z kuchyne vzal dýku, ktorú mu priložil ku krku s tým, že ho zabije a vyhodí z balkóna," priblížila hovorkyňa. Žena sa snažila konfliktu zabrániť, útočník však napadol aj ju a rovnako sa jej vyhrážal zabitím. Po celý čas mal dýku v ruke.

Konanie agresora vzbudzovalo u manželov strach o život. Obaja napadnutí utrpeli pri tomto incidente viacero zranení, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Udalosť nahlásili prostredníctvom policajnej linky 158. Hliadka po príchode na miesto útočníka zadržala a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Na základe získanej dôkaznej situácie bol obvinený z trestného činu ublíženia na zdraví, ktorý spáchal podľa polície v súbehu s trestným činom nebezpečného vyhrážania. "Prípad vyšetruje poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine, ktorý na obvineného spracoval podnet na väzobné stíhanie," dodala Ligdayová s tým, že obvinenému v prípade preukázania viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.
 

Vyberte región